Аврил Лавин: Пораснах, поумнях, но пак съм си същото момиче

Много промени се случиха при Аврил Лавин, откакто преди 3 години издаде своето последно CD. 21-годишната певица се омъжи за Deryck Whibley от Sum 41, направи своя актьорски дебют във филма "Fast Food Nation", както и смени имиджа си с по-женствен.

В третия си албум "The Best Damn Thing" (2007) поп-пънк принцесата е променена, но е запазила основното си звучене, което я различава от сладникавите комерсиални певици.

Аврил разказа за албума, за брака и за новия си стил пред сайта teenmusic.com

***

Мина доста време преди да издадеш третия си албум "The Best Damn Thing" Каква беше причината за тази пауза?

Аврил Лавин: Имах нужда да си почина малко, да се отдам изцяло на личния си живот. Снимах се в няколко филма, омъжих се, а след това отидох в студиото, но тъй като си пиша песните сама ми отне повече време, за да издам албума. Не исках да го претупвам, да бързам, а да бъда сигурна, че наистина се е получил добре. Имах нужда и от време за себе си, да си поживея , да се забавлявам, да правя всичко онова, което ми хрумне, независимо колко налудничаво и откачено да е.

Как те промени сватбата?

Не мисля, че бракът ме е променил много, просто в личен план съм наистина щастлива.

Новият ти албум има доста позитивно звучене.

За "The Best Damn Thing" черпих вдъхновение предимно от турнетата си и от възможността да издам онези парчета, които обичам да изпълнявала най-много на живо. Идеята ми беше да създам забавен албум, едновременно с това да е енергичен, мелодичен, но все пак да си е рок.

Беше ли планирала да работиш заедно със мъжа си по парчетата в албума?

Не, не съм си мислила предварително да работя с Дерек, просто така се получи. Записвах две парчета, които са в поп-рок стил и си помислих, че той ще е перфектен за тях. Радвам се, че стана част от албума, тъй като харесваме сходни неща и си падаме по една и съща музика, а пък и той си е страхотен, нали си е мой мъж (смее се бел.р.)

Вече се снима и в няколко филма - това ли е нещото, което винаги си искала да правиш, освен музиката?

Всъщност започнах да се занимавам с актьорство още от малка. Играех в училищни пиеси, пеех, а след това получих и договорът за албум, с който всичко в животът ми се промени. Харесва ми да се занимавам с музика, но исках да се пробвам отново в киното. Очаквам с нетърпение да се снимам в някой готин филм, защото вярвам в себе си и мисля, че мога да се справя.

Новият ти имидж е доста по женствен. Как промени стила си от по-мъжкарански към по-момичешки?

Пораснах и започнах да ценя повече модата, да съм готова да експериментирам с вида си. Преди не носех рокли, но в момента го правя, защото аз самата искам, защото ми харесва. Обличам се по ежедневно, но обичам да си купувам и всякакви дрехи и обувки, да съм различна, да нося това, което ми харесва.

Хората те смятат за доста кораво и издръжливо момиче, малко мъжкарана, на която не й пука какво казва и прави. Промени ли се това с времето, с възрастта стана ли по-мила, по сдържана?

Пораснах, поумнях, но пак съм си същото момиче. Винаги съм била честна към другите, винаги съм си била самата аз, а не някой измислен комерсиален образ. Пряма съм, казвам това, което мисля, истинска съм и мисля, че именно това феновете ценят най-много в мен.

Каква е причината да искаш да създадеш своя модна линия?

Голям фен съм на дрехите и смятам, че имам готини идеи. Цялата линия ще е повлияна от това какво харесвам да нося, как аз изглеждам. Обичам черното, марките Dickies и Converse. Бих носила и високите токчета с черепи, всичко, което е свързано с рока.

Източник: club.bg